Tuesday, March 20, 2007

di lokasi: emil emilda [pt.1]

poster oleh: isma yusoof
Salaam..

Saya ber-YM dgn
isma yusoof pagi semalam.
isma: u nak join on location Emil Emilda, 3pm, restoren linda onn, ampang point?
saya: mmm, ok jer! nanti i ajak kash.. boleh pakai 2 handy-cam..
isma: nanti i kenalkan u dgn shahrul ezad, penulis skrip+pengarahnya..
saya: wow! tq bro! tq sangat2..

Saya ber-YM dgn
kash pulak.
saya: dik! mau ikut gi set Emil Emilda 3pm, area ampang point!
kash: alamak! tgh siapkan assignment lah bro! but i'll try..
saya: ok! up to u..

Saya nampak
sam pun online. YM lagik.
saya: sam! free ptg nih?.. jom temankan i gi set Emil Emilda!
sam: ada kelas 6pm.. mmm, boleh lah gi kejap..
saya: btw, sam.. u patut buat segmen dlm blog psl filmmaking & scriptwriting gak lah!

Eh!
nizam zakaria pon baru online! Saya buzz!
saya: woit bro! ptg ni aku gi set Emil Emilda!.. kau turun?.. aku nak
Bual Santai dgn kau! boleh?
nizam: ok! ok! 7.30pm aku turun!.. aku nak citer psl
A.D.A.M. skrip aku yg start shooting hari ni utk rtm!

Kecanggihan internet! Dlm sekelip mata boleh berkomunikasi dan ajak-mengajak sesama kawan2. So, mana saya nak mula?

Saya mukadimahkan dgn gambar2:

Ezad [pengarah] & Mas [conti/wardrobe]

Roy, Khiriah, Isma, Amani, Aaron & Fahrin

lokasi: depan Restoren Mom's Chicken Rice [Linda Onn]

Nizam, Khiriah, Amani & Isma

Penulis skrip A.D.A.M., Mac, Emilda & E.J.

Emil & Emilda
lokasi: tepi jln wangsa maju, dekat dengan Kolej SAL

Amani mengulangkaji skrip!

Amani & Isma tgh break dgr lagu Hindustan?

Emilda or Cinderella?

Aaron Aziz ~ jejaka idaman Singapura & Malaysia!

Seorg blogger sedang bergigih-gigih merakam Isma!

Maria [asst. director/conti]

Nizam enter-frame!

Nizam: ini kereta aku yg diorg guna utk drama Impian gak tau!
Bebudak dlm kereta: Kelasnya kereta ini uols!

Mas: ini ialah cara2 me-mekap sambil pose gituh!
Iman: rambut u nih tak lama lagik kena tebas utk Muallaf kan?

Mas & Iman [make-up/hair-dresser]

Blogger & Graphic Designer!

Shahrul Ezad, Ajami Hashim & Nizam Zakaria
3 jejaka terhangat di pasaran Malaya!.. dan Africa Selatan!
Saya akan update lagi esok2 perihal Emil Emilda dr kacamata penulis skrip/pengarahnya [youtube] & pengalaman saya di lokasi semalam.

REF:

No comments: